Az egy éves és két éves érettségi felkészítő képzésben részt vevők számára a felkészítés email kapcsolattartással történik és minden esetben megfelel a levelezős érettségi felkészítés követelményeinek.

Egy éves érettségi feltételek


Az egy éves érettségi felkészítő képzésben részt vevők számára a heti 2 alkalmas kötelező megjelenés mellett, amiből az egyik nap szombati nap, a felkészítés minden esetben kiegészül, az összes megtartott heti tanóra rögzített videós anyagainak küldésével, tehát, email kapcsolattartással és rögzített videó anyagokkal, ami minden esetben megfelel a levelezős érettségi felkészítés követelményeinek. Az egy éves érettségi a gyakorlatban azt jelenti, hogy tömény és mégis átlátható tananyagokkal tételesítve, közvetlenül az érettségi vizsgára készít fel. Az egy éves érettségi képzés tekintetében, a 11. és a 12. osztály tananyagai követelményeit iktatjuk be a képzésbe. Magyarul két tanévet teszel le, egy év alatt, így év alatt van lehetőséged megszerezni az érettségi bizonyítványt.

Szinte mindenkinek lehetősége van egy év alatt érettségihez jutni, amennyiben a minimális követelményi alapokkal rendelkezik:

 • Elmúlt 16 éves magyar állampolgár, azaz nem kötelezően tanköteles, részt vehet esti vagy levelező képzésen
 • Rendelkezik a megfelelő háttértámogatással anyagilag, hogy egy ilyen képzésen részt vehessen
 • Rendelkezik 10. osztályos középiskolai bizonyítvánnyal vagy szakmunkás bizonyítvánnyal
 • Nincs még megkezdett érettségi vizsgája
 • Vállalja a szoros de tételes tanmenetet és az év közben megtartott vizsgákon való részvételt, ahogy a heti 2 alkalmas megjelenést is, a saját érdekében, hogy a befizetett képzési díj, ne legyen hiába való!

1 éves képzésben a várható vizsgák időpontjai a következők:  


Októberben/Különbözeti vizsga, azoknak, akinek szükséges lehet! Kiknek lehet szükséges:

 • 1. többnyire azoknak, akiknek szakmunkás bizonyítványuk van, és nem egyezik a leoktatott óraszám, azzal az óra számmal, amit jelenleg a mi iskolánk elvár, törvényileg.
 • 2. azoknak is szükséges lehet a különbözeti vizsga, akiknek nem szerepel valamelyik olyan tantárgy a bizonyítványába, amit a mi iskolánk oktat.
 • 3. azoknak, akiknek csak szakiskolájuk van


Januárban/11.-es vizsga, mindenkinek szükséges!
- kivéve azoknak, akiknek már meg van a 11. osztályos bizonyítványa, de ebben az esetben is szó eshet a különbözeti vizsgáról! Ez attól függ, hogy tanulta e azokat a tantárgyakat, amelyeket jelenleg iskolánk oktat. Ha nem, akkor a hiányzó tantárgyakból szükséges a vizsga.

Áprilisban/12.-es vizsga, mindenkinek szükséges!
- kivéve azoknak, akiknek már meg van a 12. osztályos bizonyítványa, de ebben az esetben is szó eshet a különbözeti vizsgáról! Ez attól függ, hogy tanulta e azokat a tantárgyakat, amelyeket jelenleg iskolánk oktat. Ha nem, akkor a hiányzó tantárgyakból szükséges a vizsga.

Végül Májusban és Júniusban sor kerül az érettségi írásbeli és szóbeli vizsgára! 

Az egy éves érettségi nem könnyű feladat, hiszen minden tantárgyból a legfontosabb részek kiemelésével is megfeszített tempót igényel, de tanáraink mind ott állnak a korrepetációs felkészítéshez startra készen, szóval ne habozz és végezd el egy év alatt az érettségi felkészítő képzést, és legyen meg az érettségid, legyen magasabb fizetésed és több lehetőséged, mint érettségi nélkül.
 
Jelentkezésed a jelentkezési menüpontban tudod megtenni!
Ne habozz, mert összesen 100 fő férőhelyünk van!

Két éves érettségi feltételek

A két éves érettségi felkészítő képzésben részt vevők számára a heti 2 alkalmas kötelező megjelenés mellett, amiből az egyik nap szombati nap, a felkészítés minden esetben kiegészül, az összes megtartott heti tanóra rögzített videós anyagainak küldésével, tehát, email kapcsolattartással és rögzített videó anyagokkal, ami minden esetben megfelel a levelezős érettségi felkészítés követelményeinek. Az egy éves érettségihez hasonló módon működik a két éves érettségi képzésünk is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy tömény és mégis átlátható tananyagokkal tételesítve, közvetlenül az első évben a 9. és 10. osztályos osztályozóvizsgára készít fel, majd a következő évben a 11. és 12. osztályozó vizsgán kívül, magára az érettségi vizsgára készít fel. A két éves érettségi képzés tekintetében, az első évben a 9. és a 10. osztály, majd a második évben a 11. és 12. osztály tanmenetének megfelelően, iktatjuk be az évente leoktatásra kerülő 2 évfolyam tananyagait, természetesen tömbösített tanórákkal és tételesített tananyagokkal.  Magyarul két tanévet teszel le, egy év alatt, így két alatt van lehetőséged megszerezni az érettségi bizonyítványt, 8-illetve 9 osztállyal, netán okj-s bizonyítvánnyal.  

Mindenkinek lehetősége van a két év alatt érettségihez jutni, amennyiben a minimális követelményi alapokkal rendelkezik:

 • 1. Elmúlt 16 éves magyar állampolgár, azaz nem tanköteles, részt vehet esti vagy levelező képzésen
 • 2. Rendelkezik a megfelelő háttértámogatással anyagilag, hogy egy ilyen képzésen részt vehessen
 • 3. Rendelkezik minimum 8 általános iskolai bizonyítvánnyal
 • 4. Nincs még megkezdett érettségi vizsgája
 • 5. Vállalja a szoros de tételes tanmenetet és az év közben megtartott vizsgákon való részvételt, ahogy a heti 2 alkalmas megjelenést is, a saját érdekében, hogy a befizetett képzési díj, ne legyen hiába való!  

A két éves képzésben várható vizsgák időpontjai a következők:


A beíratkozástól számított első évben a januárban/9.-es vizsga, mindenkinek szükséges!
- kivéve azoknak, akiknek már meg van a 9. osztályos bizonyítványa, de ebben az esetben is szó eshet a különbözeti vizsgáról! Ez attól függ, hogy tanulta e azokat a tantárgyakat, amelyeket jelenleg iskolánk oktat. Ha nem, akkor a hiányzó tantárgyakból szükséges a vizsga.

A beíratkozástól számított első évben az áprilisban/10.-es vizsga, mindenkinek szükséges!
- kivéve azoknak, akiknek már meg van a 10. osztályos bizonyítványa, de ebben az esetben is szó eshet a különbözeti vizsgáról! Ez attól függ, hogy tanulta e azokat a tantárgyakat, amelyeket jelenleg iskolánk oktat. Ha nem, akkor a hiányzó tantárgyakból szükséges a vizsga.

A beíratkozástól számított második tanévben a januárban/11.-es vizsga, mindenkinek szükséges!

A beíratkozástól számított második tanévben az áprilisban/12.-es vizsga, mindenkinek szükséges!

Végül a második tanév befejeztével és a 12. osztály elvégzésével májusban és júniusban sor kerül az érettségi írásbeli és szóbeli vizsgára!

Ahogy az egy éves érettségi sem könnyű, úgy a két éves érettségi sem könnyű feladat, hiszen minden tantárgyból a legfontosabb részek kiemelésével is megfeszített tempót igényel, de tanáraink mind ott állnak a korrepetációs felkészítéshez startra készen, szóval ne habozz és végezd el egy év alatt az érettségi felkészítő képzést, és legyen meg az érettségid, legyen magasabb fizetésed és több lehetőséged, mint érettségi nélkül.
 
Jelentkezésed a jelentkezési menüpontban tudod megtenni!
Ne habozz, mert összesen 100 fő férőhelyünk van! 

Egy éves érettségi weboldala védett tartalommal 2017 - egyeveserettsegi.hu - //

^